Ga naar content

Onze vertrouwenspersoon

Ik ben Ingrid Blaauw, inmiddels een ruim aantal jaren gepensioneerd, maar nog steeds graag bezig met hoe ik voor mijzelf en anderen de wereld een wat aangenamere plek zou kunnen krijgen.

Rechter willen worden (en 34 jaar geweest!) had voor mij als insteek dat ik door juridische juiste beslissingen verwachtte dat voor elkaar te krijgen. Dat was lang niet altijd het geval; in de meeste situaties leverde het ‘juridische’ winnaars en verliezers op. Dat bracht weliswaar een beslissing, maar lang niet altijd meer vrede of meer harmonie en gelukkige mensen.

Gelukkig mocht ik via het Ministerie van Justitie een opleiding tot coach volgen en dat bevredigde mij persoonlijk veel meer. Met de diepgang daarvan kon ik veel meer mensen echt helpen hoe ze met zichzelf en anderen om konden gaan. Met meer begrip en niet steeds zo gemakkelijk als: tegenstanders. Coachen doe ik dus nog steeds en in 2022 kwam ik in het contact met de mogelijkheid tot opgeleid worden tot vertrouwenspersoon. Dat doe ik dus nu vanaf begin 2023 ook.

Het is een wettelijke mogelijkheid om met name op de werkvloeren en in bedrijven een prettiger en opener sfeer te creëren zonder angst, met respect voor iedereen en met meer begrip voor elkaar (werkenden onderling maar ook t.a.v. leidinggevenden en directies). Ik herken hierin mijn onafhankelijkheid van die rechter, de diepgang van die coach en de zo belangrijke laagdrempeligheid en vertrouwelijkheid van de vertrouwenspersoon.

Als medewerker, coöperatielid of declarerend teamlid kun je contact opnemen met Ingrid door op deze knop te klikken.