Ga naar content

Starten als zzp'er in de zorg?

Overweeg je te starten als zorg zzp’er? Dat is een leuke en tegelijk vaak spannende stap. Je bent goed in het bieden van zorg. Maar het runnen van een eigen onderneming, dat voelt wel écht als andere koek.

Waarom zou jij starten als zzp'er in de zorg?

Laat je niet tegenhouden door angst en onzekerheid. Pak het slim aan! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Bij De Zorgprofessional staan honderden zorg zzp’ers ingeschreven. Hun kennis en ervaring staan tot jouw beschikking.

De vrijheid van zelfstandig ondernemerschap

Dat je met de gedachte speelt om als zelfstandig zorgprofessional aan de slag te gaan is fantastisch. Andere zorg zzp'ers ervaren het als vrijheid. De vrijheid om je dagen in te delen zoals jij het wilt. De vrijheid om uit te dragen wat jij als zorgprofessional belangrijk vindt. Welke opdrachten jij wel of niet aanneemt en hoe jij jezelf ontwikkelt.

Geen druk van een werkgever met eigen 'extra' regeltjes. Je bent zelfstandig en werkt volgens eigen visie met de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel.

Hoe start je als zorg zzp’er?

Waarschijnlijk heb je via Google alle mogelijke zoektermen al eens geprobeerd. Geen gek idee, je wilt natuurlijk vooraf precies weten waar je aan begint. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is het makkelijkste onderdeel.

De zorg is een complexe markt die steeds weer veranderd. Zorg dat de informatie waar je mee aan de slag gaat actueel is. Start met het schrijven van een ondernemingsplan.

 

De Zorgprofessional is er óók voor jou als startende ondernemer

Dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet is begrijpelijk. Als coöperatieve vereniging bundelen wij kennis en kunde om de zorgprofessionals zo goed mogelijk te ondersteunen. De coöperatie bestaat uit zorgprofessionals. Samen, voor elkaar!

Voor startende zorgondernemers bieden wij twee opties in het voortraject.

1. E-book Starten als zelfstandig zorgaanbieder

Het e-book 'Starten als zelfstandig zorgaanbieder’ biedt kennis over wet- en regelgeving, de voorwaarden voor goed ondernemerschap en de calculaties van kosten en baten. De schrijver daagt je uit je vooral niet af te laten schrikken door de complexiteit van de sector.

Bekijk e-book

2. Plan een adviesgesprek

Het is mogelijk om al je vragen of jouw concept ondernemingsplan met ons te bespreken tijdens een adviesgesprek. We vragen hiervoor een kleine vergoeding. Informeer er vrijblijvend naar door contact op te nemen of plan direct een afspraak.

Plan een adviesgesprek