Ga naar content
Terug

Vooruit met technologie in de thuiszorg

In de laatste ALV is besloten, dat wij dit jaar drie soorten thuiszorgtechnologie implementeren voor onze coöperatie- leden. Naast een praktisch en overzichtelijk elektronisch cliëntdossier krijgen zij drie nuttige opties in hun gereedschapskist, die zij kunnen toepassen bij hun cliënten in de wijk. Op deze wijze willen wij elkaar en de leden individueel helpen om in te spelen op de stijgende zorgvraag in de toekomst en hun cliënten de ruimte geven om een maximale regie over hun eigen leven te houden.
Een van de eerste producten die we gaan implementeren is de Medicatie Controle App van Boomerweb/Enovation.
Deze app helpt zorgprofessionals met het regelen en waarborgen van alles rondom medicatieveiligheid. Op het eigen telefoon kan e medicatielijst van eigen cliënten ingezien worden, toegediende medicatie worden afgetekend en, waar nodig, een dubbele controle voor risicovolle medicatie aangevraagd.
Via de app kan ook contact opgenomen worden met de apotheek van cliënten, bijvoorbeeld om een vraag te stellen, iets door te geven of om een bestelling te doen.
Binnenkort gaan onze eerste leden al aan de slag met deze mooie applicatie.
Het bestuur en onze kantoormedewerkers zijn op dit moment hard bezig om de laatste touwtjes nog aan elkaar te knopen om ook op dit vlak verder te professionaliseren en te laten zien, dat wij als zzp’ers minstens gelijkwaardige wijkzorg kunnen leveren vergeleken met grote zorgorganisaties, maar dan zo dat de cliënt écht centraal staat.

Wil jij ook gebruik maken van thuiszorgtechnologie voor jouw cliënten?

Meer nieuws

Het is heeeeet...

De zomer is nu écht gearriveerd en brengt (heel) warm weer mee. Hoe herken je hitteklachten? En wat kun je eraan doen?
Je leest het hier...

Ja, een klacht!

Onze klachtenfunctionaris geeft een korte indruk wat een klacht voor jou als zorgverlener kan betekenen en hoe je zo'n situatie toch kunt gebruiken om te groeien en beter te worden.

Kabinetsplannen voor ZZP'ers

Na een summier coalitieakkoord eind 2021, kunnen we nu in de hoofdlijnenbrief arbeidsmarkt van maar liefst 38 pagina’s meer lezen over hoe het huidige kabinet de arbeidsmarkt weer toekomstbestendig denkt te maken en welke rol zelfstandigen daarin hebben.