Ga naar content

VOG aanvragen

Vanuit de WKKGZ zijn zorgorganisatie zich te vergewissen dat medewerkers en opdrachtnemers die zorg verlenen aan hun cliënten beschikken over een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit vloeit voort uit artikel 4 van de WKKGZ. Het komt dan ook vaak voor dat nieuwe opdrachtgevers vragen om een VOG. 

De ZorgProfessional kan zo'n VOG gratis voor jou aanvragen.
De kosten die de Dienst Justis bij jou in rekening brengt moet je wél zelf betalen om de aanvraag af te ronden.

Vraag hier je VOG aan!

Als je de VOG aanvraagt via De ZorgProfessional bespaar je minstens € 7,50 t.o.v. een eigen aanvraag via de Dienst Justis en nog meer t.o.v. andere VOG- bureaus.

Hoe werkt de aanvraag?

De ZorgProfessional zet jouw aanvraag kosteloos digitaal klaar bij screeningsautoriteit Justis. Zij sturen vervolgens een email met daarin een aanvraagcode naar jouw emailadres.
Met deze code kun je online inloggen, je aanvraaggegevens controleren en de aanvraag betalen. Om je aanvraag succesvol af te ronden heb je een DigiD, iDEAL en een geldig e-mailadres nodig. De kosten voor een digitale VOG aanvraag via Justis bedragen €33,85.

Binnen 1 tot 4 weken ontvang je de VOG per post op het adres waarop je ingeschreven staat in de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP). Justis stuurt de VOG naar jou persoonlijk en niet naar een werkgever of organisatie.

Meer informatie over de VOG- aanvraag vind je hier.

Vraag hier je VOG aan