De Zorgprofessional
voor elkaar

Wat nu, een verplichte AOV?

7 juni 2019 21:25:12

Het bijna-bereikte-lang-verwachten “Pensioenakkoord” hangt aan een zijden draadje. Als de leden van FNV akkoord gaan dan is voor de ZZP’ers een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering “part of the deal”.

Wij zijn hier fel tegenstander van om meerdere redenen. Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de ZZP’ers tegen een collectieve basis AOV is, dat de verzekeraars zo’n product niet willen optuigen omdat de groep als geheel te divers is, en omdat de ZZP-problematiek veel breder en complexer is dan dit ene onderdeel. Het heeft ook niets met een pensioenakkoord te maken en er is geen enkele ZZP-organisatie geraadpleegd over deze deal. Een ondemocratisch gekonkel dus, wij zijn gewoon een beetje wisselgeld!

Wij voeren deze lobby binnen de krachtige ZZP-organisatie PZO in Den Haag. De voorzitter, Denis Maessen is al aan het woord geweest in diverse medio. Ook ZZP-Nederland sluit zich daarbij aan.

Onze indruk is dat deze ‘deal’ in de praktijk zal stranden en dat de ZZP-problematiek een dossier is wat dit kabinet niet gaat uitwerken.