De Zorgprofessional
voor elkaar

Stichting ZorgRecht heeft jouw hulp nodig

Velen van jullie volgen zeker met grote belangstelling de rechtszaak van Stichting ZorgRecht tegen Zilveren Kruis.
In de laatste tijd is er nogal wat nieuws geweest.
Eerst was het Stichting ZorgRecht die een klacht indiende bij de Autoriteit Consumenten en Markt, omdat  de verzekeraar "zich schuldig [maakt] aan acties die op de markt van zorgaanbieders concurrentieverstorend werken".

Het volledige artikel vind je hier: https://www.rd.nl/nieuwe-actie-zorg-zzp-ers-tegen-verzekeraar-1.1473507

Het nieuwste bericht was dat VGZ het hof heeft verzocht om aan te mogen sluiten bij de rechtszaak en dan wel aan de kant van Zilveren Kruis. Zij wilden twee advocaten beschikbaar stellen om Zilveren Kruis te ondersteunen in hun poging om de voorafgaande machtiging bij ongecontracteerde zorg toch mogelijk te maken. Hun redenatie was, dat er zeer zware belangen voor de zorgverzekeringssector in het geding zijn.
Dit verzoek is inmiddels door het hof afgewezen omdat VGZ vergeten was de gronden van hun verzoek te vermelden.

Zilveren Kruis had ook een "Turbo Appel" aangevraagd. Zij wilden daarmee bereiken dat Stichting ZorgRecht minder tijd heeft om een eerste schriftelijke reactie in te dienen. 
Ook dit is afgewezen.

Zoals je leest, wordt deze zaak, die ons allen aangaat, met harde middelen gevoerd. De leden van Stichting ZorgRecht vragen daarom jouw hulp in de strijd, die zij namens alle ongecontracteerde zorgverleners voeren. Hoe kun jij bijdragen aan een overwinning?

 • Ga naar de website, vul de volmacht in en stuur deze samen met jouw inschrijving bij de KvK en een kopie van jouw ID naar INFO@STICHTINGZORGRECHT.NL.
  (Je ID kun je het beste via een app van de overheid versturen. Daarmee voorkom je misbruik en identiteitsfraude.)
 • Koop via de website een T-shirt van Stichting ZorgRecht en kom naar de zitting in T-shirt.
 •  Stuur hen bewijzen waaruit blijkt dat wij nodig zijn:
  • bijv. brieven van  cliënten met waarom ze kiezen voor de zzp'ers,
  • Aanvragen van cliënten omdat zij niet terecht kunnen bij de gecontracteerde partijen (van b.v. ziekenhuis, geen plaats, of omdat ze aan hun plafond zitten).
 • Volg hen op Social Medai en deel hun berichten. Tag daar bij personen bij de opmerkingen onder het bericht zodat steeds meer mensen gaan begrijpen dat dit echt IEDEREEN aan gaat.
 • Steun hen financieel door een donatie te doen (laat je naam en e-mailbericht achter).