De Zorgprofessional
voor elkaar

De ZorgProfessional steunt Stichting ZorgRecht

2 april 2018 07:04:00

De ZorgPropfessional schaart zich achter de rechtszaak van Stichting ZorgRecht tegen Zilveren Kruis

Ondanks dat wij ook een contractpartner van Zilveren Kruis zijn als het gaat over Zorg in Natura, willen wij niet dat dit een zwijgcontract wordt.

Tenslotte is en blijft het onze missie om de positie van de zelfstandige zorgverlener te versterken tegenover alle belanghebbenden, dus ook verzekeraars.
Op de lange termijn zien wij in goede en eerlijke contracten het beste alternatief voor de niet- gecontracteerde zorg, zowel voor de zzp'er alsook de verzekeraar. Daarom blijven wij ons sterk maken voor Zorg in Natura voor zzp'ers bij alle verzekeraars.
Maar hoe verzekeraars nu met niet gecontracteerde zorgverleners en onze achterban omgaan is niet meer acceptabel. Uiteindelijk hebben de verzekeraars namelijk ook niet- gecontracteerde zorgverleners nodig, die in kunnen springen als hun verzekerden niet meer of alleen moeilijk bij gecontracteerde zorgverleners terecht kunnen, zoals das eind van het jaar geregeld het geval is als alle budgetten op zijn. Maar uit in een recentelijk rapport over (niet-) gecontracteerde zorg in de wijkverpleging dat minister De Jonge van volksgezondheid eind januari naar de Tweede Kamer stuurde blijkt, dat steeds meer mensen voor ongecontracteerde zorg kiezen.

Het bestuur heeft daarom dan ook besloten dat wij ons achter de rechtszaak scharen en Stichting ZorgRecht in hun belangrijke strijd steunen. Zodat Niet- gecontracteerde zorg voor de zorgvrager en de zorgverlener mogelijk  en toegankelijk blijft.