De Zorgprofessional
voor elkaar

Check tijdig je lidmaatschappen

Zorgverleners hebben diverse lidmaatschappen bij allerlei dienstverleners. In verband met de opzegtermijn kan het nuttig zijn een zelfcheck te doen. Een paar tips:

V&VN
Voor € 69,00 per jaar ben je basislid van V&VN en kun je je inschrijven in het Kwaliteitsregister. Geen van beide is verplicht, ook niet voor de herregistratie van je BIG. Een lidmaatschap bij het kwaliteitsregister wordt van sommige opdrachtgevers wel op prijs gesteld.
LET OP: De V&VN Klachtenregeling is vervallen!

Klachten- en Geschillenregeling
De wet WKKGZ verplicht ELKE zelfstandige zorgverlener zich aan te sluiten bij een klachtenfunctionaris en geschilleninstantie. Onze cooperatie heeft een eigen instantie ingericht die erkend is door VWS.  Bij De Zorgprofessional kost het basislidmaatschap inclusief klachtenregeling € 59,95 incl. BTW.
Er zijn geen inschrijfkosten en je hebt geen 'eigen risico'.

KIWA-keur
Het Kiwa Keurmerk ZZP'er Zorg kost € 110,- per jaar, excl BTW. Sommige gemeenten en verzekeraars stellen dit als voorwaarde, maar verder heeft niemand hier echt voordeel bij.
Er wordt gewerkt aan een verbeterd ZZP-keurmerk wat eind 2018 operationeel moet zijn. Volg ons over deze ontwikkeling!

Belangenbehartiging
Helaas zijn nog veel te weinig ZZP’ers aangesloten bij een belangenorganisatie. Dit is een van de redenen waarom onze sector weinig invloed heeft op de regelgeving.
De Zorgprofessional heeft de missie op zich genomen dit voor de hele sector te coördineren. Wij werken daarbij nauw samen met koepelorganisaties zoals PZO-ZZP in Den Haag en soortgelijke partijen. Leden van De ZorgProfessional zijn kosteloos en automatisch lid bij PZO-ZZP. Een krachtige lobby-organisatie met veel invloed.
Check je lidmaatschap, de prijs en de waarde die je er voor krijgt!

Vilans- protocollen
Per 01-01-2018 hanteert Vilans nieuwe abonnementen.
Het posietieve: Er komt ook een abonnement voor ZZP'ers voor € 30,- per jaar
Het negatieve: Het is niet de bedoeling dat organisaties deze abonnementen aanbieden aan hun leden. Heb jij de protocollen via een keurmerk of een belangenbehartiger? Dan zal die toegang naar alle waarschijnlijkheid niet meer mogelijk zijn.
Wij hebben de protocollen wel collectief kunnen inkopen voor onze coöperatie- leden.

Tijdschriften
Er zijn veel tijdschriften die interessant zijn voor de beroepspraktijk, zoals:
Nursing, Bijzijn, TVV Tijdschrift voor verzorgenden, Skipr, enz. enz.
Het is zeker waardevol om per jaar te kijken welke informatie je nuttig vind.
Bijzijn geeft bijvoorbeeld goede online cursussen en bijscholingen.  

Anderen?
Heb jij interessante lidmaatschappen die je wilt aanbevelen? Wij horen het graag!

Wij kennen drie soorten lidmaatschap

1: Supporter

Meld je helemaal gratis aan en je blijft geïnformeerd over alle ontwikkelingen in onze sector.
Aanmelden kan hier:

2: Community-Lid

Voor € 75,00 per jaar ben je aangesloten bij de nieuwe WKKGZ-klachtenregeling. Uiteraard wordt je ook betrokken bij alle branchebelangen en je hebt toegang tot bijeenkomsten.
Aanmelden kan hier:

3: Coöperatie-Lid

Je bent mede-eigenaar van onze coöperatieve vereniging, alle faciliteiten die wij samen ontwikkelen zijn voor jou gratis. Wij bouwen aan een full-service dienstverlening voor jouw onderneming. Tarief: € 27,50 per maand.
Aanmelden kan hier: